Lingua   

La ballata dell'eroe

Fabrizio De André
Pagina della canzone con tutte le versioni


OriginaleVersione albanese di Alvin Ekmekolu.
LA BALLATA DELL'EROEBALLADA E DËSHMORIT
  
Era partito per fare la guerraKishte qenë nisur për në luftë ai
per dare il suo aiuto alla sua terrat´i japë ndihmesën atdheut të tij
gli avevano dato le mostrine e le stellei kishin dhënë me vehte simbole dhe flamur
e il consiglio di vendere cara la pelle.dhe porosinë ta shesë shtrenjtë tė tijën lëkurë
  
E quando gli dissero di andare avantiAtdheu krenohet tani që ai s´është më
troppo lontano si spinse a cercare la veritàse në kujtesë dėshmor ka dhe një.
ora che è morto la patria si gloriaKishte qenë nisur për në luftė ai
d'un altro eroe alla memoria.t´i japė ndihmesën atdheut të tij
  
Ma lei che lo amava aspettava il ritornoPor ajo që e donte priste kthimin e një ushtari të gjallë
d'un soldato vivo, d'un eroe morto che ne farànjë dėshmor i vdekur për çfarë i duhet asaj
se accanto nel letto le è rimasta la gloriakur nė shtrat aty pranë nuk ka veë lavdinë
d'una medaglia alla memoria.e një medaljeje dhënë nė kujtim.


Pagina della canzone con tutte le versioni

Pagina principale CCG


hosted by inventati.org